Permanent make-up

 

 

Mi a permanent make-up vagy sminktetoválás? 

Speciális sminktetováló festék bőrbe juttatása sminktetováló készülékkel. Fontos, hogy kiváló minőségű készülékkel dolgozzunk, mert az garantálja, hogy a bőr megfelelő rétegébe, a kívánt mennyiségű pigmentet jutassuk. A sminktetoválás 2-3 évig tart, ez idő alatt fokozatosan halványodik el. Ez lehetőséget teremt a divat és az egyéni ízlés változásának megfelelően időről-időre változtatni a sminktetoválás formáját és színét. 

 

Van veszélye a sminktetoválásnak? Elkaphatok betegséget közben?

Két legfontosabb szabály a sminktetoválás során, a tökéletes higiénia megteremtése, és minden lehetséges kontraindikáció kiszűrése. 

 

Hogyan lehet tökéletes higiéniát biztosítani?

Minden tetoválásnál, steril tűt és tűcsúcsot használunk, még ugyanannál a vendégnél is. A tűt vendégeink szeme előtt bontjuk ki a steril csomagolásból, hogy meggyőződhessen maga is a tű sterilitásáról. Tűt soha nem teszünk el senkinek, minden alkalommal azonnal a tetoválás befejezése után veszélyes hulladékgyűjtő dobozba dobjuk ki. Soha ne fogadjon el olyan ajánlatot, hogy hazaviheti a tűt, vagy látja, csak az Ön nevére teszem el a tűt …stb. Mindezt szigorúan tilos, és egészségre veszélyes! Gondoljon bele, hogy 1 hónap elteltével a vérből és testnedvekből tűre került mikroorganizmusok milyen mértékben képesek elszaporodni! Ne vállaljon felesleges egészségügyi kockázatot! 
Minden alkalommal steril festéket használunk, soha nem tesszük el a megmaradt festéket. Ön is mindig győződjön meg róla, hogy a szakember steril festéket használ. Ön előtt, eredeti csomagolásból önti ki a festéket és még az Ön használt festékét sem teszi el a következő alkalomra „csak Önnek”. Gondoljon bele, hogy 1-2 hónap alatt a festékbe keveredett vér és testnedv bomlásnak indul, és nagyon csúnya fertőzés vagy betegség lehet a következménye. 
Mindig gumikesztyűt használunk attól a pillanattól kezdve, ahogy tűvel érintjük az Ön bőrét. A sminktetoválás során minden olyan felületet, amit megérintünk az eljárás közben (ágy, lámpa, készülék…) lefóliázzuk egyszerhasználatos védőfóliával, amit rögtön a sminktetoválás után eltávolítunk. 
A készüléket minden használat előtt és után speciális eszközfertőtlenítővel fertőtlenítjük. 


 

Mindenkinek készíthető sminktetoválás? 

Vannak kizáró okok - kontraindikációk - melyeket kizárják a sminktetoválás lehetőségét. Néhány esetben teljesen le kell mondani a sminktetoválásról, más esetekben pedig meg kell várni még a kizáró ok elmúlik. 

Általánosan kizáró okok, amikor egyáltalán nem lehet sminktetoválást készíteni:

 

 • Allergia a sminktetováló festékre 
 • Keloidos heg a tetoválandó területen 
 • Anyajegy, vagy folyadékkal telt hólyag a tetoválandó területen 
 • Bőrbetegség 
 • HÍV, Hepatitis B fertőzés 


Amikor várni kell a sminktetoválással: 

 • Aktív herpesz szájtetoválás esetében
 • Bármely betegség esetén meg kell várni, amíg megerősödik a, legyengült immunrendszer 
 • Terhesség 
 • Szoptatás időszaka 
 • Menstruáció (nem kizárt de célszerűbb elhalasztani)
 • Bőrgyulladás, seb a tetoválandó területen 


Betegségek, amikor csak írásos szakorvosi engedély esetén végezhető el a sminktetoválás: 
Extrém magas vérnyomás, cukorbetegség, vese vagy májbetegség, bármely krónikus betegség, amelyre a vendég rendszeresen szed gyógyszert. 


 

Okozhat allergiát a tetováló festék?

Még ma is vannak forgalomban olyan festékek, ami egészségre káros, rákkeltő anyagokat tartalmaznak. Önnek joga van meggyőződni róla, hogy a kozmetikusa által használt festék bevizsgált-e, és rendelkezik-e a szükséges bizonyítvánnyal. A Goldeneye festékek a legszigorúbb minőségi szabvány szerint készült és ellenőrzött, gammával sterilizált, allergiamentes festékek. Ennek ellenére előfordulhat egyéni érzékenység valamelyik festékre, ezért minden alkalommal készítünk allergia próbát vendégeinknek. Az allergia próba néhány percet vesz igénybe, és egyáltalán nem fájdalmas, de teljes biztonságot nyújt a festék használatához. 

 

Meddig tart a permanent make-up elkészítése? 

Ellentétben azzal, amit sokan hallottak a sminktetoválsáról, és valóban sok szakember esetében így is van, a sminktetoválás nem tart órákig. A legtöbb technikát az első tűszúrástól az utolsó tűszúrásig 30-60 perc alatt készítjük el. Természetesen az előkészületek, a forma kialakítása és megbeszélése ennél több időt vesz igénybe. A teljes kezelés kb. 2 óra. 

 

Meddig tart a sminktetoválás?

A sminktetoválás 2-4 évig tart, a szín ez idő alatt fokozatosan halványodik el. Ha Önnek teszik az elkészült sminktetoválása, akkor érdemes 1-2 éven belül megújítani. Amennyiben változtatni szeretne a formán, jobb megvárni még elhalványodik, így eredményesebben lehet új formát rajzolni. 

 

Hány alkalom szükséges?

A sminktetoválás általában két alkalomból áll. A második alkalommal véglegesítjük a formát, és intenzívebbé tesszük a színt. Ilyenkor szükség esetén lehetőség van még némi forma, és jelentős színkorrekcióra. Az első és második alkalom között legalább 1 hónap, de maximum 3 hónap telik el. Mindig kérdezze meg, hogy a megállapodott ár hány alkalmat tartalmaz, így nem érheti Önt meglepetés. 

 

Mennyire fájdalmas a permanent make-up eljárás?

A fájdalom érzete mindenkinek más. A szájon található a legtöbb idegvégződés, ezért ez a terület általában a legérzékenyebb. Az általunk használt kiváló minőségű készülék, és előápoló készítmények garantálják a fájdalommentes sminktetoválást. Vendégeink számára maximum kellemetlennek, de semmiképpen nem fájdalmasnak mondható az eljárás. 

 

Hogyan tűnik el a festék a bőrből? 

A test immunrendszere felelős a pigmentek kieséséért. A szín 2-5 év alatt lépésről lépésre halványodik el a közel teljes eltűnésig. Ezelőtt csak lézeres úton lehet eltávolítani a festéket. 

 

Van különbség a sminktetováló gépek között?

A jó minőségű sminktetováló készülékeknél a tű mozgása sokkal precízebb, a tű le-fel mozgása mellett az oldalirányú rezgés minimális, így kisebb a fájdalomérzet eljárás közben, kevésbé roncsolja a bőrt, és egyenletesebben juttatja a bőrbe a festéket. Egy jó minőségű, high-tech készülékkel a sminktetoválás után képződött seb sokkal hamarabb gyógyul, és a végeredmény szebb, egyenletesebb szín, mint az egyszerűbb géppel készült sminktetoválásoknál. 

 

Kiválaszthatom a formát? Honnan fogom tudni, hogy milyen lesz a végeredmény?

Tetoválás előtt először megrajzoljuk az Ön arcához leginkább illő szemöldök-, szem vagy szájkontúr-formát, és ha Ön elégedett az eredménnyel, akkor jöhet a munka. A felrajzolást a tetoválás megkezdése előtt mindaddig lehet módosítani, még egy Önnek is tökéletesen tetsző forma kialakul. 

 

Nagyon feltűnő a permanent make-up?

Az eredmény éppen annyira természetes, amilyen természetesnek Ön kívánja. Lehet a megtévesztésig hasonló a természeteshez, vagy lehet látványosabb, ha Ön azt szeretné. Manapság a természetesebb színek és formák a divatosabbak. 

 

Mennyibe kerül a sminktetoválás?

A sminktetoválások ára szakembertől és technikáktól függően 20.000 és 120.000 Ft között változik. 
Az árat befolyásolja a sminktetováló készülék és a felhasznált anyagok minősége, a szakember technikai felkészültsége, naprakészsége, és természetesen az egyéni elhatározás. Ha a sminktetoválás árát elosztjuk a tetoválás által elért tökéletes megjelenés időtartamával, akkor nem drága az eljárás. 


 

Milyen területei vannak a sminktetoválásnak?

Sminktetoválással készthető, szemöldöktetoválás, szemhéj- és szájtetoválások, valamint kisebb motívumok a testen, szépségpötty az arcon, illetve orvosi vagy plasztikai műtétek utáni bőrszín korrekció. 

 

Hogyan készüljek a sminktetoválásra?

Néhány nappal a sminktetoválás előtt nem jó gyantáztatni a szemöldök területén, amennyiben szemöldöktetoválásra készül, a gyantázás okozta felszíni bőrsérülés miatt. Szemkontúr készítése előtt 2-3 nappal már nem jó tartós szempillafestést készíteni, hogy a festékmaradványok ne kerülhessenek be a bőrbe. A tetoválás napján nem célszerű kávét, illetve más koffein tartalmú italt fogyasztania. Fájdalomcsillapító gyógyszer, nyugtató vagy alkohol fogyasztása az eljárás napján szigorúan tilos. 

 

Hogy vigyázzak az elkészült tartós sminkemre?

A sminktetoválást követően 2 hétig kerülje a szoláriumot, napot, szaunát, közös fürdőket. Az elkészült sminktetoválást otthon egy speciális utóápoló krémmel kell ápolni, mely megakadályozza a festék kilökődését a bőrből, és gyorsítja a sebgyógyulást. Erre a célra a Goldeneye a tetovált területnek megfelelő pigment fix készítményeket ajánlja. Ne kaparja, vakargassa a tetovált területet, vigyázzon annak tisztántartására. 

 

Mennyi idő kell a végleges szín kialakulásához?

Fontos tudni, hogy közvetlenül a sminktetoválás után a szín jóval sötétebb, mint amilyen a végeleges szín lesz. Szemöldök és szemhéj esetében kb. a bevitt pigment 30 %-a, a szájtetoválás esetében a bevitt festék 50 %-a esik ki. A végleges szín csak 3-4 héttel a tetoválás után alakul ki. 

 

A szemöldököt teljesen ki kell szedni a sminktetoválás előtt?

Nem, csak a megfelelő formára szedjük, így sokkal természetesebb eredményt érhetünk el.